Heb je interesse in state-of-the-art technieken?
Wil je graag informeel samenwerken bij een wereldwijde marktleider?
Deze combinatie zorgt voor het succes van onze klant!

WE ARE THE ENGINEERS
OF PRODUCTIVITY.

Uw kansen bij Festo

 

Wil je graag de ervaringen horen van de kansen die onze huidige medewerkers kregen?

Lees hieronder hoe Marieke Pet (Sales Engineer Didactic, 8 jaar in dienst), Richard Huisman (Sales Manager/Management Team lid, 21 jaar in dienst) en André Bos (Manager Business Process Projects/Management Team lid, 9 jaar in dienst) de kansen en doorgroeimogelijkheden bij Festo hebben ervaren.

Marieke Pet:

"Al het onderstaande had ik niet kunnen doen zonder de tijd, financiële middelen en vooral het vertrouwen van Festo in haar werknemers:
Na mijn HBO opleiding Personeel en Arbeid met differentiatie Training en Ontwikkeling, ben ik bij Festo in 2008 gestart als Human Resources Employee, waar ik met name verantwoordelijk was voor het opleidingsbeleid en was ik het eerste aanspreekpunt voor stagiairs.
Mijn interesse in de techniek groeide met de jaren en na een goed gesprek met de voormalig algemeen directeur, heb ik een intensieve training Wertuigbouwkunde afgerond. Daarna mocht ik van Festo een 4 jarige MBO Mechatronica volgen, welke ik in 3 jaar heb afgerond. De praktijkuren werden verwerkt in mijn inwerktraject en in interne stages die pasten bij het inwerktraject van de functie waar ik in doorstroomde, namelijk Sales Desk Engineer. De basistechniek leerde ik op school, de specifieke Festo kennis vergaarde ik tijdens de verkregen trainingen en de verkoop skills leerde ik on-the-job.
Na een aantal jaren op de binnendienst, besloot ik halverwege 2016 het roer nog verder om te gooien en na een sollicitatieperiode mocht ik mijzelf Sales Engineer Didactic noemen.
In deze functie verkoop ik de leersystemen aan scholen waar ik destijds zelf mee heb gewerkt. Ik combineer de kennis uit beide opleidingen en alle ervaring die ik in de loop van de jaren heb opgedaan."

Richard Huisman:

"Het eerste wat mij direct opviel, was dat het hele Festo-team klaar staat voor de klant. Met één gezicht vanuit verkoop als contactpersoon ondersteunt de rest van het bedrijf de klantrelatie. Van Finance tot Technical Support, met z'n allen gaan we ervoor om het voor de klant zo goed mogelijk te doen. Als één team voor de klant, dat geeft een geweldig gevoel!
Dat werd al geschetst tijdens mijn sollicitatiegesprekken in 1995 toen Festo een Product Marketing Manager zocht voor de verkoop van iets nieuws: elektromechanische tandriem- en spindelaandrijvingen. Communicatieve vaardigheden en een oplossingsgerichte houding zijn hierbij net zo belangrijk als technisch inzicht. Festo hechtte toen al veel waarde aan ondernemerschap en klantgerichtheid. Daardoor ontdekte ik dat je eigen invloed vaak veel groter is dan je denkt.
5 Jaar later kreeg ik van Festo de kans het team van Product Marketing Managers te gaan leiden, mij eerste ervaring met persoonlijke coaching skills. Een prachtige kans om naast techniek ook ervaring op te doen in het (beg)leiden van een groepje technische commerciële collega's. Daarmee was de stap gezet naar leren: leren leiden, leren coachen en leren loslaten.
Ondertussen werd de kans geboden om door te groeien, eerst via de functie als Industry Sales Managers (dichter bij de klant, verantwoordelijk voor een team Sales Engineers en Key Account Managers), naar de rol van algemeen Sales Manager en Management Team lid.
Ik ervaar dat Festo initiatiefrijke medewerkers kansen op ontwikkeling geeft. Als je goed kunt onderbouwen waarom je trainingen wilt volgen, gebeurt het bijna nooit dat daar geen budget voor is. Festo staat er voor open om een persoonlijk ontwikkelingsplan met je te maken. 15 Jaar geleden zou ik liever een groep producten leiden, die doen namelijk wat jij wilt. Nu weet ik dat een groep mensen leiden veel meer voldoening geeft omdat je samen successen kan behalen. Dat komt met name door de enorme kansen op ontwikkeling die Festo mij heeft geboden."

 

André Bos:

"Festo is een werkgever van kansen en mogelijkheden. In de afgelopen 9 jaar, waarin ik werkzaam ben voor Festo, heb ik dat persoonlijk ervaren. Ik ben gestart als groepsleider Finance & Control. Na mijn inwerkperiode kreeg ik al snel te maken met verschillende projecten, zoals klant- en medewerkerstevredenheidsonderzoeken, teamselling trajecten, renovatieprojecten, beurzen en conferenties. HIerin werd ik uitgedaagd om naast mijn bestaande functie, andere competenties te ontwikkelen. Ook heb ik kunnen participeren in internationale projecten. Ik heb als 'local expert' kunnen meewerken aan de standaardisering van de financiële administratie, invoering van een nieuw controlling softwarepakket en heb gebruikerstrainingen mogen geven in het buitenland. Festo is een multinational waarin veel afstemming, contacten en uitwisselingen plaatsvinden tussen de organisatieonderdelen. Deze internationale context maakt het extra interessant.
Na een aantal jaren ben ik in een persoonlijk ontwikkelingsplan gestapt om mijzelf te kwalificeren voor een positie in het Management Team. Dit is een talenten ontwikkelingsprogramma wat onder regie staat van het hoofdkantoor in Duitsland. Na het uitvoeren van diverse projecten, het volgen van een Master aan de Henley Universiteit in Londen en het uitschrijven van een business paper heb ik het traject succesvol afgerond. Vorige jaar ben ik als Business Process Manager, lid geworden van het Management Team van Festo Nederland. 
Festo is een werkgever die dynamisch en afwisselend is. Een werkgever die je support geeft in je persoonlijke ontwikkeling, waar zelfs een job switch van 180 graden tot de mogelijkheden behoort." 

 

Bekijk/download brochure

Stage & afstuderen

Momenteel zijn de volgende afstudeerprojecten beschikbaar: