Heb je interesse in state-of-the-art technieken?
Wil je graag informeel samenwerken bij een wereldwijde marktleider?
Deze combinatie zorgt voor het succes van onze klant!

WE ARE THE ENGINEERS
OF PRODUCTIVITY.

Jouw start bij Festo

 

Jouw start

Als je als nieuwe medewerker bij Festo komt werken, wordt er voorafgaand aan je dienstverband een persoonlijk inwerktraject samengesteld. Op een gestructureerde manier maak je kennis met de producten en technieken van Festo, loop je stages op verschillende afdelingen, zul je technische en sales en communicatie trainingen bijwonen en niet te vergeten: maak je kennis met je collega's en hun werkzaamheden. Dit zorgt ervoor dat je na het volgen van dit inwerktraject een goede basis hebt om in je nieuwe functie aan de slag te gaan.

Hieronder kun je lezen wat de ervaringen zijn van de start van Freeke van Osch (Design Engineer, gestart op 1 maart 2016), Lennard van Onselen (Trainee/Sales Desk Engineer, gestart op 1 april 2016) en Marcel Henneman (Sales Engineer Didactic, gestart op 25 april 2016) bij Festo.

 

Freeke van Osch:

"Op mijn eerste werkdag bij Festo voelde ik me al meteen thuis. Ik werd heel hartelijk ontvangen en heb direct kennis gemaakt met mijn collega's. In de dagen erna ben ik begonnen aan een inwerktraject, waarbij alle afdelingen en producten aan bod kwamen. Wat me al snel opviel, is dat er bij Festo zo veel persoonlijke aandacht aan je wordt besteed, dat gaf mij het gevoel dat ik echt welkom was. Ondertussen was ik ook al bezig met kleine projecten op mijn eigen afdeling, zo leer je tevens je functie op een ontspannen manier kennen. Je kunt dus heel gericht en vol nieuwe kennis aan de slag. En zeker niet te vergeten, het is ook nog eens erg gezellig!"

Lennard van Onselen:

"Momenteel ben ik bijna 4 maanden naar volle tevredenheid bij Festo in dienst. Wat mij voornamelijk aanspreekt is het innovatieve karakter van het bedrijf en de technisch hoogwaardige producten die dagelijks geleverd worden. Naast de professionele aanpak van technische klantenvraagstukken en verkoopondersteuning, is er regelmatig ruimte voor een lolletje of een praatje. Dit social aspect is voor mij van groot belang. In de paar maanden dat ik in dienst ben kan ik wel zeggen dat Festo aanvoelt als een familie, waar je snel in wordt opgenomen.
Wat betreft persoonlijke ontwikkeling zijn bijna alle opties binnen het bedrijf te bespreken. Een voorbeeld hiervan is mijn voorgangster, welke begonnen is op een HR functie en nu, via de interne sales, in functie als Sales Engineer Didactic aan de slag is gegaan. Deze doorgroeimogelijkheden, de afwisselende werkzaamheden en de prettige werksfeer zorgen er voor dat ik elke dag met veel plezier richting Delft rijd."

Marcel Henneman:

"Maandag 25 april was mijn eerste werkdag bij Festo, de blijdschap bij mijn directe collega's is groot. De eerste dag is een dag van alle afdelingen langs gaan en kennis maken met alle aanwezige collega's.
Mijn startperiode zal er een zijn van zoveel mogelijk zaken te doorlopen, maar zeker ook de kennis van pneumatiek, hydrauliek enzovoorts eigen te maken. De kennis van de materie komt en mij wordt ook zeker een zeer gedegen inwerkperiode voorgehouden.
Van begin af aan worden afspraken met mensen binnen Festo gemaakt waarbij ik uitleg krijg over de werkwijze van de diverse afdelingen. Daarbij wordt me duidelijk gemaakt dat alles zijn tijd heeft en dat iedereen binnen Festo klaar staat om nog eens informatie te verschaffen indien niet alles is blijven hangen.
Daarnaast zijn er voldoende portals waar allerlei informatie in terug te vinden is. Door allerlei mensen wordt er tijd in gestoken om nieuwe mensen zich goed thuis te voelen in de organisatie en wordt je duidelijk gemaakt dat je bij iedereen voor vragen terecht kunt. 
Door mijn gebrekkige technische kennis wordt er ook besloten om persoonlijke cursussen in te lassen zodat ik mijn kennis kan vergroten op het gebied van pneumatiek en hydrauliek.
Van het begin af aan wordt er door de HR afdeling constant gevraagd hoe het gaat en of er nog zaken zijn die geregeld moeten worden. Binnen een maand heb je ook een evaluatiegesprek en na 3 a 4 maanden weer. Dit geeft de bevestiging van wat ze in het begin hebben aangegeven de tijd wordt je gegund om je goed in te werken en jezelf wegwijs te maken in het bedrijf.
Last but not least is het natuurlijk ook van belang dat je dingen vraagt indien je zaken niet snapt, nog niet eigen hebt gemaakt of die niet duidelijk zijn, Toon eigen initiatief en je wordt beloond met enthousiasme van iedereen binnen het bedrijf.
Je wordt ook uitgenodigd om deel te nemen aan buitenzaakse activiteiten en het wordt ook zeer gewaardeerd als je daar aan deelneemt.
Ik ben zeer tevreden over hoe Festo de inwerkperiode heeft georganiseerd. Maar eigenlijk bedoel ik hoe de mensen van Festo dit organiseren. Want ze zoeken waarschijnlijk naar de juiste personen die Festo moeten komen versterken en geven daar ook heel veel voor terug."

Bekijk/download brochure

Stage & afstuderen

Momenteel zijn de volgende afstudeerprojecten beschikbaar: