Heb je interesse in state-of-the-art technieken?
Wil je graag informeel samenwerken bij een wereldwijde marktleider?
Deze combinatie zorgt voor het succes van onze klant!

WE ARE THE ENGINEERS
OF PRODUCTIVITY.

Medewerker Complaint Management (Delft/fulltime, 40 uur)

Nu solliciteren

Een klacht is voor jou een uitgelezen kans voor verbetering. Festo is wereldwijd marktleider op het gebied van industriële automatiseringsprocessen en lanceert continu nieuwe producten. Heel soms gaat er iets mis. Een bestelling die niet aankomt, een product dat beschadigd is of niet werkt zoals verwacht of een klantcontact dat niet vlekkeloos verloopt. En dan kom jij als Medewerker Complaint Management in actie.


Dit ga je doen
Als Medewerker Complaint Management ben jij het eerste aanspreekpunt en de spil van de klachtenafhandeling, zowel intern als extern. Jij denkt in oplossingen en kansen. Je beoordeelt elke klacht en zoekt de juiste oplossing. Maar niet voordat je duidelijk in beeld hebt wat de klant anders had gewild, wat mis ging, en hoe het beter kan. Als een echte Sherlock Holmes stel je de juiste vragen om tot de kern van een probleem/klacht te komen en vervolgens de juiste oplossing aan te dragen. Daarnaast zoek je continu naar methoden en tools om het proces rondom klachtenafhandeling te optimaliseren en aan te passen aan de klantbehoefte. Het doel: optimale klanttevredenheid.

Onze klanten zijn voornamelijk bedrijven, tussenhandelaren en dealers. Elk contact dat je met hen hebt, begint met luisteren. Je laat klanten hun verhaal doen en stelt je begripvol op. Vervolgens maak je duidelijk dat je het probleem wilt oplossen. De klant moet tenslotte een goed gevoel hebben én houden bij ons bedrijf en onze producten. Daarna beoordeel je de klacht (technisch) inhoudelijk en commercieel, zo nodig met ondersteuning van collega's van andere afdelingen.

Je bent creatief en denkt mee met de klant. Wil de klant een nieuw product? Nemen we het defecte product terug voor reparatie? Of is een andere oplossing beter? Bij elke klant, elk probleem en elke klacht bepaal jij hoe je te werk gaat. Je omschrijft alles nauwkeurig in het klachtendossier en plan van aanpak. En alles koppel je terug aan de betrokken afdelingen en, in het geval van analyses of gesignaleerde trends, ook aan het management.

Je werk is trouwens niet klaar als het probleem is opgelost. Je denkt namelijk veel verder. Kunnen ook onze interne processen beter? Signaleer je terugkomende klachten die onder de loep genomen moeten worden? Je bent in feite casemanager van elke klacht en zorgt dat alle processen binnen onze organisatie zo 'lean' mogelijk verlopen.


Jouw basis tot succes
Ben jij zeer servicegericht en klantvriendelijk? Is jouw eerste vraag altijd 'Wat kan ik voor u doen en hoe zou u het opgelost willen hebben?'. Mooi. Dan ben jij geknipt voor Medewerker Complaint Management. Voor jou geldt maar één ding: de klant weer blij maken. Je werkt niet alleen reactief, maar anticipeert ook op ontwikkelingen. Lijkt een hele partij van een product defect, dan grijp je in en roep je de hele voorraad terug. Een goede inschatting maken lukt pas als je doorvraagt. Je neemt geen genoegen met het eerste het beste antwoord en hebt een gezond boerenverstand.
Verder vragen we:

  • Hospitality. Je bent klantvriendelijk en servicegericht en doet je werk nét iets beter dan de klant verwacht.
  • Ervaring met werken in een technisch(e) omgeving/bedrijf.
  • Ervaring met klantcontact in een commerciële omgeving.
  • Ervaring met klachtenafhandeling, met bijvoorbeeld het 8D-model.
  • Een mbo diploma, bij voorkeur richting mechatronica.
  • Goede communicatieve vaardigheden &ndash zowel schrijven als spreken &ndash in het Nederlands en Engels. Duits is een pré.

Dit bieden wij jou
Een uitdagende en dynamische job bij de wereldwijde marktleider op het gebied van industriële automatiseringsprocessen. Je werkt in een klein team binnen een open organisatie waar de lijntjes kort zijn. Je hebt veel vrijheid en elke dag is anders. Festo biedt volop ontwikkelingsmogelijkheden: elk jaar spreken we af welke opleidingen en cursussen je kunt en wilt volgen. Verder bieden we een goed, competitief salaris en hebben we de intentie om een langdurig dienstverband aan te gaan.
Verder kun je van ons verwachten:

  • Ruimte om verbetervoorstellen te initiëren en implementeren.
  • Een informele- en prettige werksfeer.
  • Een bonusregeling.
  • 37 vakantiedagen.

Jouw ambitie waarmaken bij Festo?
Maakt deze vacaturetekst jou enthousiast. Mooi. Stel je dan aan ons voor door te reageren op de vacature Medewerker Complaint Management bij Festo. Dit doe je door je cv en motivatie te versturen via de button 'Nu solliciteren' op www.werkenbijfesto.nl. Wil je eerst meer informatie over de functie? Neem dan contact op met Joyce Witte, HR Business Partner via 06 - 12 28 75 82.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature sales engineer wordt niet op prijs gesteld.
Een tip voor een nieuwe collega wel.


Nu solliciteren

 

Open sollicitatie

Staat jouw droombaan er (nog) niet bij? Stuur ons dan een open sollicitatie! Wellicht komt er op korte termijn een functie vrij die bij jouw profiel past waarover wij jou kunnen informeren.

Neem contact met ons op.

Sustainable innovation
Security | Simplicity | Efficiency | Competency

Festo BV

015 251 88 90
www.festo.nl